2009. október 2., péntek

Lencse saláta

A lencséről és a lencse fasírtról már ejtettünk szót, most a saláta van a terítéken. Én mindig úgy főzöm meg, hogy leves is készül belőle, de természetesen meg lehet főzni natúrban, egy kis sóval, vagy ételízesítővel is.
Az ízért még ki emeli esetleg egy kis füstölt husika, vagy csont.
Tehát megfőzzük a lencsét, leszűrünk annyit amennyit gondolunk salátának. Közben elkészítjük az alapot. Hagymát karikázok, jó sokat, lesózom, majd ecetes levet készítek, amibe bele teszek cukrot is, és összekeverem a hagymával, meg a lencsével. Önállóan is fantasztikusan finom.

De el lehet készíteni egy kis tejföllel, amit megsóztunk, borsoztunk. Mustárt ízlés szerint tehetünk bele, nem mindenki szereti.

Vagy éppen felvágni bele hagymát, paprikát, egy kis piros aranyat,
és a füstölt húst bele aprítani.
Én már éhes is vagyok. Jó étvágyat.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése